Agenda Mamacafe Nijkerk

Mamacafe is er op de volgende data:

21 Sept. De Mondhygienist lang of eigenlijk 2! zij geven een precentatie of mondverzorging en beantwoord al jullie vragen.

5 Okt.

19 Okt. Boekstart Ingrid verteld over de voordelen van Boekstart.

2 Nov. Laura van Ba.byLau komt ons de voordelen van babymassage vertellen

16 Nov. Talentenbegeleider van Jij bent inZicht

30 Nov.

14 Dec.

28 Dec. ivm de feestdagen is er vandaag geen mamacafe

Wel met de huidige Carona regels.

Dus heb je klachten jij of je kindje, blijf dan thuis. juli

Hoi allemaal,

Ik ben Mascha Vermeer en ik ben logopedist. Ik heb in de praktijk veel kinderen behandeld op het gebied van taal, spraak en afwijkende mondgewoontes.

Op 15 juni kom ik tips en tricks geven over hoe jij de taalontwikkeling bij jouw kind op een natuurlijke manier kan stimuleren.

Daarnaast vertel ik nog kort wat over speengebruik en over het afbouwen hiervan.

Zie ik jullie dan?

Mama en kind Yoga

Samen met je kindje spelenderwijs bewegen door middel van diverse (yoga)houdingen en ademtechnieken. Tijdens het Mama café zal Kirsten van Valkengoed van Yoga & Massage Puur Nijkerk een les Mama en kind Yoga geven. Een introductie over hoe samen met je kindje op een creatieve manier kan bewegen en ontspannen. Prikkelend voor de zintuigen en de verbinding met elkaar. mama en kind yoga Kirsten puur-yoga nijkerk

19 Okt. 2022

Komt Ingrid bij het Mamacafe vertellen over Boekstart.

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek bij jou in de buurt, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. Bezoek hierna de BoekStarthoek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!Boekstart mamacafe Nijkerk

Mamacafe Nijkerk vindt plaats in het leescafe van de bibliotheek.

Adres: Frieswijkstraat 99 – 3861BK Nijkerk

4 April 2022

Interactieve kennismaking met kinderEHBO

Op maandag 4 april wordt in de bibliotheek van Nijkerk vanaf 20.00 uur informatie gegeven over Eerste Hulp Bij Ongelukken met kinderen. De avond is bedoeld voor iedereen die kinderen heeft, op kinderen past of hen opvangt of lesgeeft. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom is het fijn als je weet wat er kan gebeuren, en wat je dan kunt doen. Bijvoorbeeld als een kind zich verslikt, kokend water over zich heen krijgt of een arm of been breekt.

Piet Timmerman van M.K.V. Training & Advies zal de avond verzorgen. Piet zal de bezoekers van deze avond zoveel mogelijk zelf laten oefenen. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen.

Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.bibliotheeknijkerk.nl.

EHBO mamacafe nijkerk Deze thema-avond wordt georganiseerd vanuit het Mamacafé Nijkerk. Het Mamacafé wordt om de 14 dagen gehouden in de bibliotheek van Nijkerk, op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.30 uur. De bijeenkomsten van het Mamacafé zijn bedoeld voor jonge ouders of verzorgers. Ook ouders die een kindje verwachten, zijn van harte welkom. In het Mamacafé kun je praten met andere ouders. Ook wordt er informatie gegeven over opvoeding.

Het Mamacafé wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijkerk, de Bibliotheek, de Speel-o-theek, Icare, HetTorenkamertje inzicht coach en Gastouderopvang DOL FIJN.

1 Juni 2022

Loïs van de Ridder gaat een leuke activiteit met jullie doen.

Zet woensdag 1 Juni in je agenda! Want er komt een leuke activiteit aan!

Ik ben Loïs van de Ridder en ben eerste jaar student Pedagogiek bij InHolland in Amsterdam, ik loop stage bij de Bibliotheek Nijkerk en mag een leuke activiteit uitvoeren voor mijn stageopdracht!

Aangezien het Mamacafé in het teken staat van contact maken met andere ouders/verzorgers of aanstaande ouders/verzorgers, en het daarbij helpend en rustgevend kan zijn om ervaringen te delen heb ik hiervoor een passende activiteit bedacht behorend tot mijn opleiding. Namelijk het kwaliteitenspel, ik maak een pot met briefjes waarop vragen staan, want het kan soms lastig zijn om onderwerpen aan te kaarten.

Het doel hiervan is om in je kracht te staan als ouder zijnde, te kijken naar wat je goed doet en wat goed gaat, maar ook om soms stil te staan bij wat lastiger is, en dat je daar niet alleen in bent. Mocht je benieuwd zijn kom gezellig langs!

Zie ik jou woensdag 1 Juni van 10:00-11:30 in het leescafé van de Bibliotheek Nijkerk?

2 nov. 2022

Laura van Ba.byLau komt ons de voordelen van babymassage vertellen.

babymassage Nijkerk

Kom je ook?

Je bent van harte welkom op de woensdag in de even weken van 10:00 tot 11:30.

Je vindt ons in de bibliotheek van Nijkerk aan de Frieswijkstraat 99 te Nijkerk.